Victus Medical Groups nya Omorphia Nordic 20.0 är mycket effektivare och säkrare än tidigare maskiner, främst tack vare en unik kavitationsteknik där endast den utvalda fettvävnaden påverkas och där cellerna helt förstörs. Ersätter fettsugning och ger ett lika bra eller bättre resultat. Man minskar fettdepåer och celluliter och får en slimmad och fastare kropp.

Omorphia 20.0 har en unik kombination av 5 olika tekniker:

Kavitation

Kavitation är en teknik som framför allt hjälper dig att bli av med oönskade fettdepåer genom att förstöra själva fettcellerna. Genom denna metod erhålls ett mycket hållbart resultat. Fettcellerna har ett ”inbyggt minne” som gör att de annars strävar efter att återskapa sin tidigare form och storlek, varför behandlingar som inte förstör cellerna har en väldigt kortvarig effekt. Tekniken innebär också att man på ett väldigt effektivt sätt lokalt kan forma och ”skulptera” kroppen efter eget önskemål. Kavitationstekniken i sig innebär, mycket kortfattat, att ultraljudspulserna får fettcellerna och vätskan i dem att vibrera så snabbt att vakuumbubblor bildas i cellen. Till följd av den värme som bildas ”sprängs” sedan fettcellens ytterhölje (membranet) och fettpartiklarna utsöndras i blodet där kroppens egen ämnesomsättning, förbränning och utsöndring tar hand om större delen av detta fett.

En unik fördel med Omorphia 20.0 är att ultraljudspulserna som används bara träffar och påverkar den utvalda fettvävnaden och därför inte går ned i eller påverkar andra vävnader och organ. Omorphia 20.0 har därmed, som den enda i sitt slag, eliminerat den risk som annars ansetts finnas med kavitationsbehandlingar och som medfört att kavitationsbehandling ifrågasatts i vissa länder.

Radiofrekvensteknologi

Radiofrekvens (RF) är en väl beprövad teknologi som har använts inom kirurgin i över 70 år. RF värmer upp vattenmolekylerna i underhudsvävnaden så att fettvävnad värms upp. Detta leder till ökad metabolism, vilket dränerar fettcellerna som minskar i storlek.

Infrarött ljus

Det infraröda ljuset (IR) har en direkt och väldigt positiv påverkan på muskler och leder. IR ökar syresättningen i cellerna samt ger en värmande effekt vilket leder till en ökad endorfinproduktion som lindrar smärta och stelhet i muskler och leder. IR stärker även elasticiteten i bindvävnaden samt ökar lymf- och blodcirkulationen. När man behandlar huden i exempelvis ansiktet med IR öppnas tilltäppta porer och grå och glåmig hy får en ny och finare lyster.

Vakuummassage

Vakuummassage lyfter, formar och masserar huden på djupet och ytan. Massagen ökar blodcirkulationen som i sin tur leder ut slaggämnen från söndersprängda fettceller.

Mekanisk massage

Den mekaniska massagen jobbar djupgående på förtätad bindväv. De mekaniska massagerullarna förhöjer hudens cellgenererande aktivitet, vilket resulterar i att förtjockade fettdepåer dräneras ut.

Omorphia Nordic 20.0 har bland andra följande behandlingsområden:

Hur många behandlingar krävs och vart tar fettet vägen?

För att uppnå bästa resultat rekommenderas en kur på tio behandlingar, två gånger per vecka i fem veckor. Man uppnår en märkbar förbättring efter varje behandling och minskning av bukomfång med upp till 20 cm har uppnåtts. Antalet behandlingar varierar och beror på kroppstyp och kostvanor och det rekommenderas att energiintaget minskas under 1-2 dygn efter behandlingarna eftersom kroppen då kan använda det frigjorda fettet som energikälla.

Behandlingsresultaten påverkas också av faktorer som t.ex. hur och var fettet sitter bundet i bindväven. I allmänhet svarar kvinnor snabbare än män på behandlingen.

När man ”sprängt” fettcellen med hjälp av kavitationsbehandlingen smälter den efterföljande radiofrekvensbehandlingen det frigjorda fettet och den energi och slaggämnen som frigörs förbränns av eller tas om hand av kroppen och kommer ut “den naturliga vägen”.

Före och efter behandling

För att bland annat hjälpa kroppen att transportera ut det frigjorda fettet är det viktigt att dricka rikligt med vatten i samband behandlingarna.

Vill man uppnå riktigt bra resultat bör man också hålla ned intaget av kolhydrater något dygn innan behandlingen. Det frigjorda fettet utgör en kroppsegen energikälla varför kroppen kommer att använda den som ”bränsle” om det inte finns kolhydrater att tillgå. Det absolut effektivaste är att kombinera ett minskat energiintag i samband med behandlingarna med lågintensiv träning och rörelse såsom exempelvis stavgång eller promenader.

Jämförelse med plastikkirurgi och fettsugning

Kirurgiska ingrepp är alltid riskabla och innebär en viss konvalescenstid med begränsad rörlighet och arbetsförmåga. I värsta fall inträffar även oförutsedda komplikationer. För- och efterbehandling kan ibland också upplevas så påfrestande att vissa måste sjukskriva sig.

Med Omorphia Nordic 20.0 uppnår du lika bra resultat som med fettsugning, men utan återhämtningstid. Behandlingar med Omorphia 20.0 ger till skillnad från fettsugning också ett väldigt jämnt resultat och utan att gropar, hudveck och andra ojämnheter uppkommer.

Tillbaka till förstasidan